Glavni grad Crne Gore za spomenik Titu

Glavni grad Crne Gore će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu, kao čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom, rekao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Tito u Titogradu 1976.

Tito u Titogradu 1976.

Vuković se danas sastao sa predstavnicima UBNOR-a i antifašista Podgorice sa predsjednikom Borivojem Banovićem na čelu, kojima je iskazao posebnu zahvalnost na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, jer bez nje ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke države Crne Gore.

Kako su naveli iz PG Biroa, gradonačelnik Podgorice je saopštio da je ponosan što UBNOR i antifašisti njeguju takvu tradiciju i što su u najtežim vremenima bili na pravom putu koji treba slijediti kao moralni orijentir našeg društva u cjelini.

Vuković je istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastojati da u većoj mjeri podržava aktivnosti UBNOR-a i antifašista Podgorice, dajući svoj doprinos afirmaciji i promociji ideja i vrijednosti koje zajedno treba da nastavimo da njegujemo i prenosimo na nove generacije.

“Ponosni što smo imali takve pretke i vizionare”, naglasio je Vuković.

Sa sastanka (foto: podgorica.me)

Sa sastanka (foto: podgorica.me)

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović je rekao da je dosadašnja saradnja sa Glavnim gradom bila veoma dobra i da očekuje da u narednom periodu bude na još višem nivou, kroz realizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antifašista Podgorice posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih istorijskih datuma i očuvanju spomen obilježja na teritoriji Podgorice.

“Predstavnici UBNOR-a su naglasili da će planiranim aktivnostima i svojim djelovanjem nastaviti da šire ideju antifašizma i da afirmišu njene vrijednosti kako bi se prenosila i na mlađe generacije”, piše u saopštenju.

IZVOR: rtcg.me
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*